Національна поліція України викрила та затримала чоловіка, який організував дитячу порностудію в Києві. Відзнятий відеоматеріал він збував через інтернет до країн Європейського союзу, Азії  та країн Америки.

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції України.

“Заходи з встановлення та документуванню зазначеного злочину проводилися в рамках співпраці з колегами з Великобританії. Затриманий в різних орендованих фотостудіях столиці організував, режисирував, приймав участь та проводив фото-, відеозйомки матеріалів порнографічного характеру за участі малолітніх та неповнолітніх дітей”, — повідомляє прес-служба.

В результаті досудового розслідування поліцейські задокументували злочинні дії 51-річного чоловіка. Злочинець, прикриваючись фотографом, підшукував неповнолітніх осіб жіночої статі, вводив їх в довіру а через деякий проміжок часу схиляв їх до статевих зносин з ним та його 22-річним поплічником.

У поліції додали, що за статеві зносини з неповнолітніми та участь їх у “порнозйомках” зловмисник сплачував дітям від 500 до півтори тисячі гривень.

Також, за місцем проживання старшого чоловіка поліцейські виявили двох неповнолітніх дівчат, стосовно яких фігурант готувався вчинити розпусні дії та записати відеофайл.

Вже встановлено, що від злочинної діяльності затриманого постраждало п’ять неповнолітніх.

Наразі чоловіка затримали в порядку ст. 208 КПК України. Тривають заходи щодо встановлення малолітніх та неповнолітніх дітей, які піддавалися сексуальній експлуатації.

Додамо, що Київська прокуратура викрила онлайн порно-студію.

ІА "Вголос": НОВИНИ