Співробітники Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ спільно з поліцією Держави Ізраїль викрили діяльність найбільшої за останнє десятиліття міжнародної мережі інтернет-торгівлі наркотиками.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Правоохоронці встановили, що у 2017 році громадянин Ізраїлю в одному із соціальних месенджерів створив інтернет-канал для збуту оптових партій наркотичних засобів і психотропних речовин. За кілька років нелегальний бізнес розширився і такі «торговельні майданчики» почали функціонувати в інших соціальних мережах.

За даними ізраїльської поліції, географія злочинної діяльності наркоторгівців розповсюджувалася на країни Південної та Північної Америки, Європейського Союзу, Близького Сходу, Азії та Африки. У синдикат входило понад 13 тисяч осіб, у тому числі контрабандисти, дилери, адміністратори груп у соцмережах.

На підставі клопотання про міжнародну допомогу, українські правоохоронці затримали керівника наркокартеля в Києві, куди він прибув для налагодження «бізнес-зв'язків» з представниками місцевих.

Іноземця передано працівникам Національної поліції для організації його екстрадиції до країни походження. Водночас, в Ізраїлі затримали 42 особи, які причетні до цього ж наркосиндикату.

Про це написав посол Ізраїлю в Україні Джоела Ліона у Twitter.

«Сьогодні вранці під час поїздки до України у Києві був заарештований очільник ізраїльської кримінальної мережі наркотрафіку. Одночасно в Ізраїлі була затримана група із 42 осіб, залучених до цієї кримінальної мережі», - заявив посол.

Нагадаємо, що хмельницькі поліцейські «зустріли» в аеропорту Бориспіль розшукуваного наркодилера.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ