Про це повідомили у відділі комунікації поліції м. Києва.

Першою жертвою став чоловік, який близько 22-ї години повертався додому. До нього підійшов незнайомець та попросив телефон, аби подзвонити. Чоловік відповів, що немає коштів на рахунку та пішов. Раптово ззаду незнайомець вдарив його по голові – і потерпілий впав. Нападник продовжував бити киянина, поки той не втратив свідомість. Після цього зловмисник забрав його куртку, мобільний телефон, годинник, навушники та ключі від квартири.

Згодом розбійник напав на іншого чоловіка о третій годині ночі. Він вдарив його скляною пляшкою по голові, від чого той впав, але все ж намагався втекти. Однак зловмисник почав бити потерпілого ногами та руками, вимагаючи гроші. Чоловік віддав двісті гривень, але нападник зупинився лише тоді, коли забрав ще сімсот гривень із кишені потерпілого.

Оперативні співробітники швидко встановили особу нападника. Справою часу було лише його затримання. І от через два місяці чоловік потрапив до рук правоохоронців: на момент затримання він був у куртці одного із потерпілих.

До речі, 30-річний затриманий нещодавно звільнився з місць позбавлення волі за так званим «законом Савченко»: був засуджений у 2009 році за розбій.

Слідчим відділом Святошинського управління поліції столиці розслідується кримінальне провадження за ч. 2 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування. Підозрюваному загрожує до десяти років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Судом йому обрано міру запобіжного заходу – домашній арешт.

ІА "Вголос": НОВИНИ