У Києві на вулиці Ярославській 7 листопада відкрили мурал «Маленький громадянин», присвячений кампанії #IBelong від Агентства ООН у справах біженців (УВКБ ООН).

На стіні будинку зображена дитина з українським паспортом на тлі відкритого вікна, де видніється Ластівчине гніздо. Фото опубліковане на сторінці благодійного фонду «Право на захист» у Facebook.

«На цьому муралі зображена дитина, яка хоче мати національність, хоче мати громадянство», – сказав представник УВКБ ООН в Україні Пабло Матеу.​

Відкриття муралу присвячене п'ятиріччю кампанії #IBelong від Агентства ООН у справах біженців, метою якої є подолання проблеми безгромадянства до 2024 року.

«Зараз складна ситуація в Україні – з Кримом, зі Сходом. Мене дуже вразило – приблизно два роки тому я в Facebook побачила публікацію, де маленький хлопчик із Криму намалював собі український паспорт. Навіть дитина вже намагається себе ідентифікувати. Коли цьогоріч я побачила творчу ідею зробити такий мурал, висвітлити проблему безгромадянства, я вирішила не робити сумних заплаканих очей дітей, а хотіла щось оптимістичне, – що людина мріє стати громадянином, і її мрії можуть втілитися в життя», – розповіла художниця Катерина Рудакова, яка створила мурал.

Як відомо, масштабний мурал з китами, який претендує на звання найбільшого в Україні, створили харківські художники на будинку на проспекті Людвіга Свободи, 58, в Шевченківському районі.

ІА "Вголос": НОВИНИ