Служба державної безпеки Латвії (VDD) затримала колишнього шеф-редактора агентства "Sputnik Литва" Марата Касема у зв'язку з підозрою в наданні економічних ресурсів кремлівському пропагандистському ресурсу, на який поширюються санкції Європейського Союзу.

Про це пише "Європейська правда".

За інформацією видання, Касема, який має громадянство Латвії, затримали 3 січня. Затримання відбулося в рамках кримінальної справи, порушеної VDD через можливе порушення санкцій ЄС.

У 2013 році Касем балотувався на виборах до Саласпілської повітової ради від партії «Saskaņa», але згодом був виключений з партії через те, що відео з його протестом проти результатів виборів до органів місцевого самоврядування привернуло широку увагу в соціальних мережах та інших інтернет-порталах.

У 2018 році Касем балотувався на виборах до Сейму від партійного об'єднання «За альтернативу». Він значився як журналіст кремлівського пропагандистського ЗМІ «Россия сегодня».

Нагадаємо, наступальні дії ЗСУ наближаються до так званого сухопутного коридору до Криму, і він уже перебуває на лінії вогню.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ