Станом на сьогодні, 15 серпня, на стаціонарному лікуванні у міських лікарнях Львова є 29 дорослих та 11 дітей, хворих на коронавірус. За останню добу, зокрема, госпіталізували 5 хворих, натомість виписали – 7. Ще 625 хворих лікується амбулаторно.

Про це повідомила Львівська міська рада.

Стан усіх госпіталізованих – легкого та середнього ступеня важкості, у важкому стані (тобто у реанімації чи на штучній вентиляції легень) пацієнтів немає.

Медики нагадують, що попри те, що нинішня кількість госпіталізацій більш звична для осінньо-зимового періоду, говорити про спалах епідемії коронавірусу у Львові влітку наразі зарано. Однак і пильності втрачати не варто.

«Найчастіше основними симптомами COVID-19 є загальна слабкість та сонливість, сухий кашель, нежить, біль у горлі, підвищення температури тіла понад три дні. При цьому, втрата нюху чи смаку у хворих зараз зустрічається все рідше. Найважче хворіють пацієнти старшого віку, особливо ті, які мають супутні хронічні недуги, такі як цукровий діабет та захворювання дихальної системи, зокрема астму», - пояснює Галина Димид, лікарка-терапевтка, завідувачка центру терапії лікарні святого Пантелеймона Першого медоб’єднання Львова.



ІА "Вголос": НОВИНИ