У лісі на Чернігівщині виявили сліди ведмедя. Вони на Поліссі не проживають.

Про це повідомив на сторінці «Сновська громада Чернігівської області України» у Facebook місцевий житель Олексій Малютін, сліди ведмедя виявили між селами Єліне і Безуглівка Сновської громади біля болота.

За його інформацією, спочатку вважали, що це великий вовк, але потім упевнилися: це червонокнижний ведмідь. Малютін наголосив, що це перший такий прецедент на території району, тварина прийшла, швидше за все, з території Російської Федерації.

Він закликав місцевих жителів не ходити кілька днів до лісу (у тих місцях традиційно збирають влітку чорницю), аби не наражатися на небезпеку.

 

В управлінні лісового і мисливського господарства Чернігівської області повідомили, що на місце виїжджала єгерська служба, лісова служба також поінформована про можливу появу ведмедя.

В управлінн пояснили, що теоретично, ведмідь міг прийти в Чернігшівські ліси з території Росії, проте, тварину поки ніхто не зустрічав.

Сліди зафіксовано, їх фото поширюють у соцмережах. Але на цю хвилину у нас немає достовірної інформації, що ведмедя хтось бачив», - прокоментували в управлінні.

Як писав «Вголос», у Росії чоловік відкусив язика ведмедю, який на нього напав.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ