Мешканець міста Старий Самбір, що на Львівщині, разом із сином-третьокласником побачив у лісі «Рубань» ведмедя.

Чоловік розповів, що почув, як біля вітряків гавкали собаки. За сто метрів він побачив ведмедя. Про це повідомляє «Голос Прикарпаття».

Спочатку чоловік подумав, що це кабан, однак за мить він зрозумів, що перед ним ведмідь. На щастя, тварина не помітила людей та пішла в іншу сторону.

У лісах Старосамбірщини дійсно водяться ведмеді. Це підтвердив мисливствознавець Ярослав Волосянський. Він розповів, що ведмеді поводяться спокійно. Де саме їх можна зустріти чоловік не розповідає, адже ведмеді занесені в Червону Книгу нашої держави.

Найчастіше клишоногі мігрують на Львівщину із сусідньої Польщі. У нашому регіоні ведмеді не залягають в сплячку. Вони приходять у квітні, а повертаються назад в останній місяць осені. Саме тому людям не рекомендують ходити до лісу поодинці.

Якщо ви зустріли ведмедя, то у жодному разі не можна панікувати та втікати. Звір вас дожене. Найкраще рішення – повільно відступати назад. На дерева залазити теж не варто, адже з маленького тварина вас струсить, а на велике – спокійно залізе.

Як писав «Вголос», у Мостиськах «Фольксваген» на швидкості врізався у металевий відбійник. Водію вдалося дивом вижити, він «народився в сорочці».

ІА "Вголос": НОВИНИ