Це був рейс, що запам’ятався молодій матері Лавіні «Лаві» Маунгі, після того, як вона народила дитину на борту рейсу Delta Air Lines з Солт-Лейк-Сіті до Гонолулу в середу.

Пощастило матері та її новонародженій дитині на ім'я Реймонд, що на борту літака були лікар і три медсестри, пише Yahoo News.

Доктора Дейла Глена раніше просили лікувати хворих пасажирів, але ніколи подібного не відчував.

«Приблизно на півдорозі польоту був екстрений дзвінок, і я це вже відчував, і зазвичай вони досить чітко запитують, чи є на борту лікар», – сказав Гленн, лікар сімейної медицини з Гавайських островів Тихого океану.

«Цей дзвінок був не таким, і був досить терміновим. Я повідомив стюардесу, що я лікар, і вона сказала, що у нас є жінка, яка народжує дитину, тому я поспішив подивитися, що я можу зробити ».

Лікар та три медсестри інтенсивної терапії новонароджених NICU Лані Бамфілд, Аманда Бідінг та Мімі Хо допомогли народити дитину лише на 29-му тижні вагітності.

Гленн покладався на попередню медичну підготовку, щоб допомогти доставити Реймонда на літак. Він разом з медсестрами обробив пуповину, зробив грілки для дитини з пляшок із водою, підігрітих у мікрохвильовці, і за допомогою Apple Watch вимірював пульс дитини.

«Ми всі намагалися працювати в дуже маленькому, обмеженому просторі літака, що є досить складною справою. Але робота в команді була чудовою», – розповів Гленн.

Пасажири зааплодували після того, як капітан оголосив, що на борту літака народилася дитина.

Зразу після посадки, Лаві та її новонародженого синочка Реймонда госпіталізували. Медичні бригади чекали в аеропорту Гонолулу, щоб допомогти доставити маму та дитину до Медичного центру для жінок та дітей Капіолані.

Згодом лікар Гленн та медсестри змогли відвідати Лаві та Реймонда.

Раніше Вголос повідомляв:

ІА "Вголос": НОВИНИ