У вівторок, 11 серпня, Ліван повідомив про рекордні три сотні нових випадків зараження COVID-19 та сім смертей від ускладнень захворювання.

Про це пише The Guardian.

За даними Міністерства охорони здоров’я, в країні зафіксовано 7 121 випадок інфікування та 87 летальних випадків, які пов'язують із коронавірусом.

Зазначається, що востаннє сплеск захворюваності в країні зареєстрували ще до вибухів у порту столиці, внаслідок яких загинула щонайменше 171 людина, а ще приблизно шість тисяч отримали поранення різного ступеня тяжкості. Після катастрофи близько 300 тисяч мешканців Бейрута залишилися без житла.

Окрім того, потужна вибухова хвиля пошкодила щонайменше 15 медустанов, включно із трьома основними лікарнями.

Представник Всесвітньої організації охорони здоров'я Тарік Ярасевич заявив на брифінгу ООН у Женеві у вівторок, що після вибухів в Лівані є ризик прискорення поширення COVID-19.

Раніше ВООЗ закликала надати 15 мільйонів доларів допомоги сектору охорони здоров’я країни, який ще до катастрофи був напруженим: через глибоку фінансову кризу в Лівані був дефіцит ліків та медичних засобів.

«Надзвичайна ситуація в Бейруті призвела до послаблення багатьох заходів для запобігання поширенню COVID-19, що підвищило ризик збільшення швидкості передачі та великого навантаження», – застерігали раніше в ООН.

За останніми даними Університету імені Хопкінса, в Лівані зафіксовано 24 508 випадків захворювання на COVID-19, з яких 87 – летальні, одужали 2 377 інфікованих.

Раніше стало відомо, що уряд Лівану подав у відставку через протести, які відбулися в Бейруті після вибуху селітри в порту.

Як повідомлялося, учасники міжнародної конференції донорів для Лівану домовилися виділити понад 250 мільйонів євро допомоги для подолання наслідків руйнівного вибуху в Бейруті.

ІА "Вголос": НОВИНИ