Вчора, 2 грудня, відбулась позачергова комісія фінансів та планування бюджету у Львівській міській раді.

Про це повідомив депутат Львівської міської ради Юрій Ломага.

Разом з колегами-депутатами розглянули понад 20 питань порядку денного. Зокрема, під час комісії виникла дискусія через чергове бажання чиновників міської ради здійснити кредит у Європейського банку реконструкції та розвитку на суму 25 мільйонів євро. Але це питання депутати вимагали виключити з бюджету. У випадку, якщо міська рада, все ж намагатиметься взяти черговий кредит - готові запропонувати альтернативний бюджет.

За його словами, Бюджетна комісія сьогодні рекомендувала обмежити розмір премій заступників та міського голови до 200%, іншим працівникам – не більше 300%.

Депутати під час комісії також підтримали рішення надати виконкому право розпоряджатись коштами у сумі до 1 мільйона гривень лише за погодженням комісії фінансів. У 2022 році виконавчий комітет мав у розпорядження 50 мільйонів. 

Також сьогодні затвердили Програму розбудови «Львівського молодіжного центру». 

Мета Програми полягає: 

- у реалізації молоді на місцевому рівні. 

- у організації та проведення, освітніх, наукових, культурних та мистецьких заходів. 

- залученні молоді до розвитку місцевого самоврядування. 

- передбачається також створення належних умов та можливостей для молоді у сферах суспільного активізму. 

Сьогодні в умовах війни важливо підтримувати молодь, бо це - рушійна сила України. Варто дослухатися до її думки та залучати до розв'язання важливих питань, які стосуються формування молодіжної політики на місцях.

ІА "Вголос": НОВИНИ