Сьогодні під час комісії архітектури, містобудування та розвитку територій Львівська міська рада із колегами-депутатами вкотре заслухали мешканців Львова, які виступили проти будівництва багатоквартирних будинків поруч із їх помешканням.

Сьогодні під час комісії архітектури, містобудування та розвитку територій
Львівська міська рада із колегами-депутатами вкотре заслухали мешканців Львова, які виступили проти будівництва багатоквартирних будинків поруч із їх помешканням.
 
Про це повідомив депутат Львівської міської ради Олексій Різник.
 
«Люди пояснили, що існуючі дороги, які ведуть до будівельного майданчика - вузькі та не передбачені для руху великої кількості автомобілів. Разом з тим у проєкті забудовник не передбачив паркінгу. Ми всі знаємо, що часто через відсутність паркомісць люди залишають авто обабіч доріг. Це не лише ускладнює рух, але може заблокувати доїзд пожежників, у випадку загоряння. Чимало питань у людей виникає і до прокладання системи каналізування до майбутнього будівництва», - написав він.
 
За словами Різника, забудовник не порушує жодних норм законодавства, але на жаль, такі конфліктні ситуації у Львові виникають часто, адже місто впродовж 10 років не контрольовано здійснює забудову всіх територій. За цей період у багатьох мешканців міста не вирішені питання щодо каналізування, ремонту прилеглих доріг, наявності шкіл чи садків та всієї соціальної інфраструктури.
 
«Я наголошую, якщо місто готове давати дозволи, то воно повинне брати на себе відповідальність щодо реалізації всіх сукупних речей, які включаються у містобудівну документацію», - додав депутат.

ІА "Вголос": НОВИНИ