У Львівській облдержадміністрації презентували атлас Львівської області з новим територіальним устроєм. На його сторінках розмістили карти із новим районним поділом та переліком об’єднаних територіальних громад області.

Про це повідомила пресслужба ЛОДА.

Атлас містить адміністративно-територіальний склад кожного із 7 районів: назву громади, її тип (міська чи селищна), кількість населення та населених пунктів, що увійшли до району, їхня площа.

«У щоденній роботі ми зіштовхнулися з проблемою відсутності якісних картографічних матеріалів, які б дали можливість швидко та зручно працювати в умовах нового територіального устрою. Тому спільно з департаментом архітектури та розвитку містобудування нам вдалося в короткі терміни розробити цей Атлас, який поширять в структурні підрозділи обласної та районної адміністрацій, частину отримують ОТГ. Атлас містить карту області з розподілом на райони та окремі громади. Саме паперовий варіант є зручним для користування у тих регіонах, де якість мобільного інтернету досі не висока, а інформацію потрібно знайти дуже швидко», - зазначив заступник голови Львівської ОДА Віталій Загайний.

Опублікований тираж атласу – 1000 примірників. Водночас мапи доступні і в цифровому форматі. В атласі розмістили QR-код, щоб за допомогою смартфону можна було легко відкрити для себе карти усіх районів з  необхідною інформацією. Висока роздільна здатність зображення дозволяє максимально збільшити потрібні ділянки на карті.

Ознайомитися з картою за допомогою Геоінформаційної системи містобудівного кадастру можна тут.

Торік в Україні почав діяти новий територіальний устрій, згідно з яким в країні утворено 136 районів та 1469 громад по усіх областях.

У результаті реформи на Львівщині утворено 73 територіальні громади, які увійшли до територій семи районів: Львівського, Дрогобицького, Золочівського, Самбірського, Стрийського, Червоноградського та Яворівського.

Читайте також на сайті ІА Вголос:

ІА "Вголос": НОВИНИ