Про ці та інші зміни, передбачені у проекті бюджету Львівської області на 2018 рік під час брифінгу у вівторок, 7 листопада, повідомив заступник директора департаменту фінансів Львівської ОДА Іван Нос, передає кореспондент «Вголосу».

«Передбачається передати з державного на обласний бюджет фінансування окремих вищих навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації. Додаткова потреба на це для обласного бюджету становитиме близько 300-350 млн грн, - зазначив Іван Нос.

За його словами, фінансів на це з держбюджету не передбачається. Відтак, у ЛОДА підготували звернення до Кабміну, депутатів ВРУ щодо врегулювання цього питання: або не передавати заклади на фінансування з місцевих бюджетів, або передавати із відповідним фінансовим ресурсом із держбюджету.

Також заступник директора департаменту додав: «Найбільшою проблемою для місцевих бюджетів буде передання з держбюджету фінансування пільг різним категоріям населення на житлово-комунальні послуги. Якщо так станеться, це погіршить фінансовий стан місцевих бюджетів, адже є місцеві бюджети, які зможуть собі дозволити відшкодовувати ці пільги, а є такі, які ледь-ледь зводять кінці з кінцями. Ми також підготували щодо цього звернення».

Також чиновник ЛОДА розповів, що на державний бюджет передадуть у наступному році фінансування первинної медичної допомоги, зокрема ФАПів та лікарських амбулаторій відповідно до медичної реформи. 

ІА "Вголос": НОВИНИ