15-річна англійка Наташа Еднан-Лаперуз померла після того, як з'їла бутерброд, придбаний в лондонському аеропорту Хітроу.

Про це повідомляє BBC.

"Інцидент стався в липні 2016 року, дівчина летіла з Лондона в Ніццу. Про причини смерті офіційно повідомляється тільки зараз під час коронерских слухань по справі про смерть підлітка", - йдеться в повідомленні.

Відомо, що Наташа їла багет з артишоками, оливками і пастою з оливок, каперсів і анчоусів, який придбала в закусочній Pret A Manger в п'ятому терміналі аеропорту Хітроу.

Як з'ясувалося згодом, кунжут було запечено в багеті й саме він викликав важку алергічну реакцію в дівчинки.

У Pret A Manger підтвердили, що на упаковці багета не були вказані можливі алергени та інформація про інгредієнти.

Незважаючи на те, що батько Наташі зробив їй дві ін'єкції антигістамінного препарату, дівчина померла в лікарні Ніцци через декілька годин після приземлення.

Слухання про обставини смерті дівчини повинні початися в коронерському суді Західного Лондона 24 вересня.

Водночас, не знайшовши опису інгредієнтів ні на упаковці багета, ні на прилавку, батьки дівчинки звернулися за роз'ясненням до співробітників кафе, де їм надали папку з інформацією про склад продуктів у продажу.

"Вони свідчать, що у складі багета було насіння кунжуту", - йдеться в повідомленні.

У компанії Pret a Manger заявили, що глибоко шоковані тим, що сталося.

"Ми дуже засмучені, дізнавшись про трагічну смерть Наташі, наші думки зараз з її родиною і друзями", - сказав представник мережі кафе.

За даними національної системи охорони здоров'я Великобританії, алергія на кунжут зустрічається у одного із ста чоловік.

ІА "Вголос": НОВИНИ