Про повідомляє Reuters.

25-річний Умар Хак показував дітям відео з насильницькою пропагандою, щоб змусити їх здійснити теракти у британській столиці і атакувати поліцейських.

Хака визнали винним за низкою обвинувачень, серед яких підготовка терористичних актів.

«Його план полягав у створенні армії дітей, які б допомагали в здійсненні численних терористичних нападів у Лондоні. Він намагався, і, на нашу думку, зумів радикалізувати вразливих дітей віком від 11 до 14 років», — зазначив голова контртерористичного відділу поліції Лондоні Деян Хейдон.

За даними прокуратури, обвинувачений мав намір використати дітей для атаки на Біг-Бен, солдатів Королівської гвардії, великий торговий центр, банки та офіси кількох ЗМІ.

Засуджений працював адміністратором у невеликій приватній ісламській школі, пов’язаній з мечеттю на сході Лондона. Попри те, що він не мав кваліфікації викладача, він викладав ісламське вчення 110-тьом дітям.

Наразі 35 з них отримують довготермінову психологічну допомогу. Ще шестеро свідчили проти британця у суді. Вони розповідали, що чоловік вчив їх як битися та змушував робити віджимання, щоб зробити фізично сильнішими.

ІА "Вголос": НОВИНИ