Український журналіст Денис Казанський стверджує, що воєнкор ВДТРК Олександр Сладков під Луганськом збив на смерть чоловіка. Сладков заявив, що «нікого не тиснув» і «давненько не був у ЛНР»

Про це повідомляє «Вголос» з посиланням на росЗМІ. 

Український журналіст Денис Казанський звинуватив воєнкору ВДТРК Олександра Сладкова в тому, що той на смерть збив чоловіка в Луганській області, який контролює російські військові. За твердженням Казанського, до нього звернулися жителі регіону, які стверджують, що свідком ДТП 13 липня стала Любов Громова, яка мешкає в селі Варварівка, і що пізніше вона зникла. Нібито її відвезли у невідомому напрямку озброєні люди у військовій формі.

Ім'я людини, яка загинула внаслідок події, Казанський не назвав. Казанський опублікував відео, нібито зняте на місці події сусідом Громової. У ролику жінка (імовірно Громова) стоїть біля закривавленого тіла, накритого простирадлом, і називає номер машини.

Натомість Сладков заперечує свою причетність до скоєнного, про що повідомляє у відео. 

Р042 – частина номера чорної «Тойоти», яку, як повідомляли 12 липня російські ЗМІ, Сладкову подарували у Ростові-на-Дону. Наголошувалося, що це броньована машина, здатна витримати постріл із снайперської гвинтівки, кулемета чи протитанкового гранатомета. Новина про подарунок, розміщена на сайті ростовської філії ВДТРК, була видалена, проте збереглася в кеші гугла.

Казанський не перший опублікував звинувачення на адресу Сладкова — вдень 22 липня аналогічна посада з'явилася у телеграм-каналі «Інформатор Україна». Олександр Сладков перепостиг публікацію Казанського разом із відеозверненням — очевидно, саркастичним за задумом: Вимушений зізнатися. Розкрили мене. Розкрили, і центральне місце у цьому детективі посідає бабуся, яка каже: «Так, пам'ятаю цей номер. Р04214521480, з цяткою на крилі, пом'яте дзеркало і чорний позашляховик.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ