Про це повідомила координатор акції на Волині Мар’яна Сорочук у «Facebook».

Усього участь у тестуванні взяли 225 лучан та гостей міста.

«Первиннопозитивний результат на вірус виявили лише у 8 осіб, що становить 3,6% усіх протестованих. Проте, зважаючи на те, що тестування було проведено серед благополучного населення та такого, що не належить до груп ризику, вказаний відсоток є доволі високим.

Цьогорічна акція якісно відрізнялася від двох попередніх. Перехожі жваво цікавилися можливістю пройти тестування, черги, які не зменшувалися, незважаючи на спеку і короткочасний дощик, подекуди сягали десяти, а то й більше осіб», – зазначила Мар’яна Сорочук.

Координатор акції зауважила, особливістю цьогорічного тестування стало те, що 30% його учасників були публічними людьми. На гепатит С перевіряли державних чиновників, депутатів, політиків, громадських та творчих діячів. Зокрема, учасниками експрес-тестування стали голова Волинської ОДА Володимир Гунчик, перший заступник луцького міського голови Тарас Яковлєв, секретар Луцької міської ради Юлія Вусенко, голова Луцького міськрайонного суду Михайло Квятковський, заступник директора обласного центру зайнятості Світлана Корецька, депутати Тарас Шляхтич, Аркадій Соломатін та інші.

Як писав «Вголос», на Театральному майдані Луцька охочі могли безкоштовно пройти експрес-тестування на вірусний гепатит С.

ІА "Вголос": НОВИНИ