Про це йшлося під час представлення програми охорони тваринного світу та регулювання чисельності безпритульних тварин на засіданні виконкому, передає власкор «Вголосу».

За словами директора КП «Ласка» Дани Новарчук, ситуація з великою кількістю безпритульних тварин на вулицях міста недопустима, оскільки вона  призводить до хвороб та загибелі самих тварин. Окрім цього, вони потрапляють у надзвичайні ситуації: одержують травми при дорожньо-транспортних пригодах, потрапляють у місця, з яких неможливо вибратись, хворіють різноманітними хворобами. Також мають місце випадки жорстокого поводження з тваринами. Разом з цим, велика кількість безпритульних тварин погіршує санітарно-епідеміологічний стан міста, призводить до укусів та шуму вночі.

Програма має врегулювати ці питання методами, які не завдаватимуть шкоди тваринам. Зокрема, безпритульних тварин після вилову не знищуватимуть, а доставлятимуть до КП «Ласка», після стерилізації та вакцинації вони залишаються на території комунального підприємства. Соціалізовані, вакциновані від сказу та стерилізовані тварини, при умові письмової згоди усіх жителів будинку, повертатимуться до попереднього місця помешкання, якщо в подальшому не створюватимуть некомфортних умов проживання для жителів міста. Також жителі будинку, які бажають повернути тварин, укладатимуть угоду з КП «Ласка» про те, що зобов’язуються щороку робити щеплення тваринам, проводити дегельмінтизацію, обробляти їх від бліх, кліщів та прибирати за ними продукти життєдіяльності. Агресивні та невиліковно хворі тварини піддаватимуться евтаназії.

Заступник Луцького міського голови Андрій Киця обурився, що програма написана бездарно і зазначив, що не буде за неї голосувати, бо «посміється сам над собою». У підсумку члени виконкому погодили програму охорони тваринного світу та регулювання чисельності безпритульних тварин.

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ