Про це йдеться у відповіді на петицію лучан, передає власкор «Вголосу».

«Велике прохання встановити біля гімназії №4 ім. Модеста Левицького на пр.Волі «лежачого поліцейського», а також знак заборони зупинки та стоянки авто. Знову водії не дотримуються правил дорожнього руху, а школярі не бачать дороги через припарковані авто у невідповідному місці, наслідком чого є аварії», – йшлося у петиції.

Відповідну пропозицію підписали 311 мешканців Луцька з 300 необхідних, тож її розглянули у міськраді.

«Проспект Волі є магістральною вулицею. Відповідно до вимог п. 5.7 ДСТУ 4123:2006 «Пристрій примусового зниження швидкості дорожньо- транспортної техніки на вулицях і дорогах. Загальні технічні вимоги» заборонено встановлювати елементи примусового зниження швидкості на автомобільних дорогах загального користування поза межами населених пунктів та на магістральних вулицях. Нерегульований пішохідний перехід біля КЗ «Луцька гімназія № 4 імені Модеста Левицького Луцької міської ради Волинської області» позначено дорожніми знаками «Пішохідний перехід», двічі на рік поновлюється дорожня розмітка, що позначає нерегульований пішохідний перехід. На підходах до переходу встановлено дорожні знаки «Діти».

Для привернення уваги водіїв опори мережі зовнішнього освітлення біля переходу пофарбовано в жовто-чорний колір. В темну пору доби перехід додатково освітлюється ліхтарями», – зазначив заступник міського голови Тарас Яковлев. Він додав, що контроль за дотриманням водіями правил дорожнього руху покладено на управління патрульної поліції.

-

ІА "Вголос": НОВИНИ