Відповідний проект рішення «Про звернення Луцької міської ради до Президента України П.Порошенка, Голови Верховної Ради України В. Гройсмана, Прем’єр-Міністра України А. Яценюка щодо законодавчого врегулювання обігу вогнепальної зброї» розміщений на офіційному сайті мерії, повідомляє власкор «Вголосу».

«Як відомо, в Україні відсутній спеціальний закон про зброю, який би врегулював усі пов’язані з нею питання, починаючи від права на придбання і завершуючи визначенням меж правомірного використання. Натомість, весь легальний ринок зброї в ручному режимі керується монопольним органом-міністерством внутрішніх справ, яке поєднує ліцензійні, дозвільні і контролюючі функції, ­– йдеться у зверненні. – Існує й важливіший аспект проблеми. В той час, коли країну наповнює нелегальна зброя, вчиняються сотні злочинів з її використанням, законослухняні громадяни залишаються фактично беззахисними»

У зверненні депутати апелюють до того, що держава «вперто не бажає» надати «законослухняному громадянину право на носіння короткоствольної вогнепальної нарізної зброї, яка може використовуватись для самозахисту. Водночас громадянин може зберігати більш потужну, напівавтоматичну далекобійну зброю, яку заборонено носити і майже неможливо використати для самозахисту».

ІА "Вголос": НОВИНИ