Про це повідомляє власкор «Вголосу».

Нагадаємо, 21 серпня Луцька ТВК проголосувала за рішення про припинення ініціативи за відкликання депутатів міської ради Сергія Були, Костянтина Петрочука, Аркадія Соломатіна, Євгенія Ткачука, Олександра Козлюка.

Депутат та представник ініціативної групи «Депутати на вихід» Артем Запотоцький подав позов до суду на таке рішення ТВК.

Адвокат депутатів-«відкликанців» Святослав Туз повідомив, що про суд і залучення до нього третіх осіб – депутатів, за відкликання яких збирали підписи, йому стало відомо з офіційного порталу Судова влада. Він попросив оголосити перерву у судовому засіданні на один день для ознайомлення з матеріалами справи.

Натомість адвокат Дмитро Бурда Артема Запотоцького наголосив, що у представників відповідача було достатньо часу, щоб висловити свою позицію і підготуватись.

Своєю чергою, суддя Валентин Дмитрук зауважив, що у Луцькій міськраді відмовилися прийняти повідомлення про виклик до суду «відкликанців» Євгенія Ткачука, Олександра Козлюка, Сергія Були, Костянтина Петрочука та Аркадія Соломатіна.

Ще один адвокат позивача Олег Осиченко сказав, що особа, яка відмовилася отримати повістку, вважається повідомленою.

Однак у підсумку суд ухвалив рішення задовольнити клопотання представника депутатів-«відкликанців» і оголосив перерву у засідання до 4 жовтня, 10:00.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ