Про це інформує власкор «Вголосу».

На черговій сесії 30 серпня розглядалися два питання, які стосувалися долі Центрального ринку у Луцьку: «Про поновлення договору оренди землі Волинській обласній спілці споживчих товариств для обслуговування ринку «Центральний» на вул. Глушець, 1 (площею 2,2125 га)» та «Про відмову Волинській обласній спілці споживчих товариств у поновленні договору оренди землі для обслуговування ринку «Центральний» на вул. Глушець, 1 (площею 0,5904 га)».

Доповідачем з цих питань виступив начальник управління земельних ресурсів Сергій Шабала.

Депутати Луцької міської ради підтримали поновлення договору оренди землі облспоживспілці для обслуговування ринку «Центральний» на вул. Глушець, 1 (площею 2,2125 га). Договір пролонговано ще на рік.

Потому обранці громади перейшли до розгляду другого питання.

Депутат міської ради Ігор Поліщук зауважив, що під час розгляду першого питання депутати пролонгували договір оренди Волинській облспоживспілці на один рік, адже там є зареєстровані об'єкти нерухомості. За цей час міська влада сподівається спільно з облспоживспілкою напрацювати варіанти подальшого розвитку ринку. Він наголосив, що ринок розташований в історичній частині міста поряд з Луцьким замком і таким, як зараз, він далі бути не може.

Депутат Андрій Козюра наголосив, що минулоріч працювала спеціальна комісія щодо вивчення діяльності ринків. Було напрацьовано ряд пропозицій і зокрема щодо ліквідації частини центрального ринку з перетворенням її під парковку, як це було до встановлення там торгових павільйонів. Андрій Козюра наголосив, що під час роботи комісії лише представники Волинської облспоживспілки відмовлялися співпрацювати і надавати документацію. Він зауважив, що керівники цієї структури беруть кошти з підприємців на модернізацію торгових рядів, а потім все ставлять собі на баланс.

Депутат міської ради Павло Данильчук зауважив, що вперше за останній час у сесійній залі дійшли консенсусу. Усі солідарні з тим, що необхідно змінювати Центральний ринок. За його словами, туристи, які приїжджають у Луцьк дивуються сусідству ринку та замку.

Депутати в підсумку підтримали рішення про відмову Волинській обласній спілці споживчих товариств у поновленні договору оренди землі для обслуговування ринку «Центральний» на вул. Глушець, 1 (площею 0,5904 га) та вирішили створити робочу групу з представників депутатських фракцій, структурних підрозділів міської ради, підприємців Центрального ринку, аби напрацювати ідеї щодо його подальшого функціонування.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ