У Луцьку відбудеться конкурс щодо облаштування території навколо Луцького замку, участь в якому можуть взяти лучани. Про це під час оперативної наради у Луцькій міськраді розповів начальник управління містобудування та архітектури Веньямін Туз.

"Конкурс щодо кращого облаштування території навколо Луцького замку триває. Наразі у ньому взяли участь п'ятеро учасників. Тож 22 жовтня представлені ними роботи виставили на обговорення громадськості в Галереї мистецтв. Протягом двох тижнів п'ять конкурсних проектів стануть доступними для огляду й обговорення громадськістю нашого міста. За цей час усі охочі матимуть змогу висловити свої зауваження та пропозиції щодо виставлених робіт. У листопаді відбудеться засідання конкурсного журі, яке й визначить переможців", — повідомив Веньямін Туз.

Водночас, секретар міської ради Григорій Пустовіт закликав журналістів не сіяти паніку.

"Проект ще не затверджений. У нас є комісія, в яку входять архітектори, представники громадськості. Вона визначатиме найкращі проекти. Але якщо у проекті будуть зауваження, то він втілюватися не буде. Не треба зараз здіймати паніку і казати, що от усе вже вирішене. Я сам бачив деякі проекти. Вони не зовсім вписуються в концепцію. Зараз не існує однозначно правильного проекту. Над кожним із них треба працювати", — запевнив він.

ІА "Вголос": НОВИНИ