Про це сьогодні, 18 березня, заявили «самооборонівці» Богдан Климчук, Олександр Ніколайчук та «автомайданівець» Олег Бондарук, інформує кореспондент «Вголосу».

У ніч з 14 на 15 березня неподалік розважального клубу «Opera» невідомі особи запустили 274 залпи із чотирьох салютних установок. Тривали такі феєрверки близько 10 хвилин. Усупереч усім заходам безпеки, вони встановили салютні установки неподалік АЗС і порушили заборону міськради на використання піротехнічних засобів.

Як засвідчили працівники АЗС, салютували відвідувачі диско-клубу «Opera». «Самооборонівці» звернулися до адміністрації клубу, щоб нагадати їм, що в місті в цей момент у Свято-Троїцькому соборі відспівують тіла двох загиблих бійців української армії Дениса Чабанчука та Мирослава Столярчука. Уже наступало 15 березня, і керівникам клубу пояснили, що цей день оголошено днем жалоби. Проте в закладі на це не звернули уваги і сказали, що міськрада до них такої інформації не донесла. Тому й надалі продовжували святкування своїх клієнтів до ранку.

З приводу зафіксованого факту активісти подали на засіданні виконавчого комітету Луцької міської ради звернення від імені народного депутата Ігоря Лапіна до начальника міськвідділу міліції Ігоря Муковоза, щоб той узяв під контроль ситуацію, розслідував справу, знайшов винних та покарав їх.

Окрім цього, член виконавчого комітету Луцькради Богдан Климчук звернувся до Миколи Романюка, щоб той дав протокольне доручення про посилення контролю розважального клубу «Opera», зокрема відстежування правопорядку в закладі та біля нього й вимірювання рівня шуму на навколишній території.

ІА "Вголос": НОВИНИ