Через ріст населення міста й активну розбудову окремих мікрорайонів у Луцьку буде нова виборча дільниця. Про це йшла мова під час засідання виконкому Луцької міськради.

Начальник відділу ведення Державного реєстру виборців Наталія Гальченко розповіла, що у разі збільшення чисельності виборців на звичайній виборчій дільниці понад 2 500 осіб і в разі неможливості чи недоцільності віднесення таких виборців до суміжних виборчих дільниць може бути утворена нова виборча дільниця.

«Зараз у місті Луцьку спостерігається перевищення граничної чисельності виборців на таких виборчих дільницях 071049, 071050, 071079, 071090. Це мікрорайони інтенсивної забудови. У зв'язку зі значним перевищенням чисельності виборців на звичайній виборчій дільниці № 071079 та прогнозованим зростанням кількості виборців у подальшому, необхідністю впорядкування чисельності виборців на інших постійних виборчих дільниця, ми пропонуємо утворити нову», — зазначила Наталія Гальченко.

Нова дільниця буде розташована у комунальному закладі загальної середньої освіти “Луцький ліцей № 27 Луцької міської ради Волинської області” по вулиці Олеся Гончара, 5. Дільниця обслуговуватиме приблизно 1 930 виборців.

ІА "Вголос": НОВИНИ