Про це повідомляє власкор «Вголосу».

Так, у Луцьку не виступатимуть цирки, якщо: не створені умови, що відповідають біологічним, видовим та індивідуальним особливостям для кожного виду тварин, не створені умови для утримання диких тварин відповідно, коли дресирування тварин завдає шкоди їхньому здоров’ю та загальному станові та відбувається з нанесенням тваринам  побоїв,  залякуванням тощо.

«Ми провели невеликий експеримент: представники цирку писали заяву на ім’я міського голови, де вони пропонували своє місце для цирку. Опісля вони мають звернутися в екоінспекцію та до кінологів, де їм надають чи не надають дозвіл. Це рішення є процедурно простим. Воно передбачає контроль над тими умовами, у яких тваринам комфортно», - зауважила керівник КП «Ласка» Богдана Новарчук.

Член виконкому Роман Романюк поцікавився, яким чином реагуватимуть на цирки, які не відносяться до території Луцька.

«Ми працюємо над цим. Я вже спілкувалася з головами району. Окрім того, інші міста теж наразі погоджують такий проект, зокрема, Львів. Коли буде хоча б 15 міст, які приймуть рішення, ми подаватимемо його у Верховну Раду, щоби це було заборонено на державному рівні», - відповіла Богдана Новарчук.

«За» таке рішення проголосували 13 із 15 членів виконкому.

ІА "Вголос": НОВИНИ