Про це йшлося сьогодні під час оперативної наради у Луцькій міськраді, повідомляє власкор «Вголосу».

Так, керівник КП «Ласка», яке опікується безпритульними тваринами, Дана Новарчук закликала власників домашніх тварин реєструвати та вакцинувати своїх улюбленців, бо сказ – «реальна і дуже небезпечна хвороба».

Вона зазначила, що найчастіше домашні улюбленці наражаються на хворобу, захищаючи своїх господарів, мовляв, безпритульні тварини, побачивши, наприклад, скажену лисицю, втікають від неї, натомість домашні тварини починають захищати господарів, отож заражаються сказом.

Дана Новарчук наголосила, що ні в якому разі не потрібно намагатися прогнати чи допомогти скаженій тварині самотужки, бо для людини хвороба може бути смертельною.

Керівник КП «Ласка» додала, що в таких випадках варто телефонувати за цілодобовим номером 095-002-28-10, щоб працівники підприємства могли оперативно забрати заражену тварину.

Своєю чергою, очільник Луцька Микола Романюк додав, що нині через складну фінансову ситуацію медзаклади країни не мають вакцини від сказу для людей, однак у луцькі лікарні її можуть привезти вже до кінця тижня.

ІА "Вголос": НОВИНИ