Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

«Сьогодні влада підписала зобов’язання з МВФ і будуть прийматися законопроекти щодо скасування мораторію на продаж землі. Переважна кількість лучан живуть «з села». Більш як 80% населення знаходяться за межею бідності. Якщо ми розв’язуємо руки, то люди будуть продавати останнє – свої паї. Ми розуміємо, хто їх купить. Продукти йтимуть на інші ринки. Це питання стратегічного характеру і нацбезпеки, бо держава, яка продає свою землю, продає й свої території», – зауважив депутат Андрій Козюра.

За словами обранця громади Миколи Собуцького, асоціація фермерів підпримує мораторій на продаж землі, але це – «палка з двох кінців».

«Це не може бути в тому вигляді, у якому воно є. Зараз є латифундисти, які мають тисячі гектарів замлі і люди є їхніми рабами. Треба давати нульові кредити. Фермери були вдячні, що депутати підняли це питння, але їх турбує й те, що навчальні заклади обслуговують не вони, а перекупники. Від цього така ситуація з харчуванням дітей», - розповів він.

Обранці громади вважають, що враховуючи те, що земля є стратегічним ресурсом та власністю українського народу, відповідно, влада, перед впровадженням ринку землі, має почути думку народу України та оголосити Всеукраїнський референдум з цього питання і не приймати закон щодо скасування мораторію на продаж землі.

Своєю чергою, «свободівець» Микола Федік наголосив, що розпродаж земель влада подає як чергову реформу, але ця реформа – продати і розпродати.

«Наразі вони прикриваються вимогами МВФ, але ми не маємо цьому підтвердження. Я впевнений, що це була пропозиція української влади, а не МВФ. Потрібно підпримати це звернення і домогтися підтримання референдуму. «Свобода» має гіркий досвід, ми двічі намагалися ініціювати референдум, але там була не така кома, там крапка», – додав депутат.

 

 

 

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ