Про це йшлося під час другого пленарного засідання сесії, передає власкор «Вголосу».

За словами керівника КП «Ласка» Дани Новарчук, основною метою програми є захист населення та гуманного середовища для існування тварин. Підприємство лише просить передбачити 1,7 млн грн на зарплату працівників, на решту потреб воно заробляє самотужки. Так, протягом 9 місяців цього року працівники КП «Ласка» врятували 7 осіб, яких мало не загризли тварини. Окрім того, часто тварини вибігають на проїжджу частину і спричиняють ДТП.

Наразі на території міста мешкає близько 1000 безпритульних тварин. Програмою передбачено, що тварин після вилову не знищуватимуть, а доправлятимуть до КП «Ласка», після стерилізації та вакцинації вони залишатимуться на території комунального підприємства. Соціалізованих, вакцинованих від сказу та стерилізованих тварин, за умови письмової згоди усіх жителів будинку, повертатимуть на попереднє місце. Вилов безпритульних тварин проводитиметься із застосуванням сітки, «петлі», сачка та іншого обладнання. У  випадках, коли тварину неможливо виловити за допомогою цих засобів, застосовуватимуть знерухомлення тварин за допомогою шприцемета (із дозволу лікаря ветеринарної медицини відповідального за вилов тварин).

Варто додати, що у депутатів були зауваження до тексту програми. Зокрема, Борис Смаль поцікавився, чи вичитували текст програми філологи, адже в ній є багато помилок. Своєю чергою, Дана Новарчук розповіла, що програму перекладали з німецької, і вона діє в інших містах. Своєю чергою, депутат Олександр Волинець запитав у керівника КП «Ласка» скільки на підприємстві працівників та яку зарплату вони отримують.

«У нас на підприємстві працює 19 людей, але це дуже мало. На відлов виїжджають двоє ловців, я або мій заступник, бо не вистачає кадрів. Працівники в нас отримують найменше зі всіх комунальних підприємств міста – 2600 грн. Я заробляю 6000 грн», – відповіла Дана Новарчук.

У підсумку депутати підтримали проект програми.

ІА "Вголос": НОВИНИ