Відповідну пропозицію зареєстрував Василь Кудрявський, повідомляє власкор «Вголосу».

Автор петиції зазначає, що ще два тижні тому активісти звернулися до міського голови Луцька із закликом розглянути питання звільнення заступника міського голови Сергія Григоренка через непрофесіоналізм та невідповідність займаній посаді. Однак ніякої відповіді не надійшло, тож це питання винесли на розгляд громади міста.

«Чому ми вимагаємо звільнення Григоренка? Не приділяє достатньої уваги допомозі військовим, їхнім родинам та родинам загиблих. За час його перебування на посаді громада не почула від нього жодного слова та ініціатив про допомогу нашим захисникам. Хоча у віданні Григоренка департамент соціальної політики, який напряму займається проблемами учасників АТО. Призначення директора «Луцького підприємства електротранспорту» відбулося з порушенням чинного законодавства. Взагалі заступник не впливає на процеси на підприємстві і залишається спостерігачем, під час роботи тимчасової депутатської комісії не зарекомендував себе як фахівець.

За пропозицією Григоренка до комісії з пасажирських перевезень включили двох представників бізнесу з перевезень – Сергія Романчука і Сергія Семеніхіна, що є порушення антикорупційного законодавства. Знаменита фраза про «жидів», яка зганьбила не лише його, а й місто.

Під час відвідин депутатами та посадовцями Луцької міської ради військового аеродрому проявив себе як некомпетентна та недалека людина. За розповідями військових, Сергій Григоренко фотографувався на тлі бойових літаків з повним спорядженням, таким чином, видаючи супротивнику секретну військову інформацію. І це тільки ті факти некомпетентності Григоренка, які відомі громаді», – йдеться в петиції.

Василь Кудрявський додає, що загалом у компетенцію Сергія Григоренка входить курирування сфери соціальної політики, управління майном міської комунальної власності, управління туризму і промоції, розвиток підприємництва і реклами, транспорт і зв’язок. Заступник мера відповідає за міський Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, КП «Центр туристичної інформації та послуг», «Луцькреклама», «Автопарксервіс» та Луцьке підприємство електротранспорту. 

«За цей час у згаданих сферах нічого не змінилося, а в деяких ситуація гіршає», – заявляє автор пропозиції.

До кінця збору підписів під петицією залишилося 13 днів.

ІА "Вголос": НОВИНИ