Про це йшлося сьогодні під час сесії міськради, повідомляє власкор «Вголосу».

За словами депутата Артема Запотоцького, Луцьк став містом, де впровадили пілотний проект електронного самоврядування і нині він потребує змін.

«У нас дуже багато ініціюють петицій, які не стосуються життєдіяльності міста Луцька. Ми не можемо їх розглянути ні з позитивного, ні з негативного погляду. Дуже багато громадян звертаються з питань, які не в компетенції роботи міської ради, зокрема щодо роботи поліції. Ми мали таку неприємність із громадянами, коли в один день було ініційовано дві петиції – про перенесення Центрального ринку і про залишення його на тому ж місці. Тому просимо не брати до розгляду петицію, коли вона набере кількість голосів, а на 15-й день», – зазначила начальник відділу звернення громадян Тетяна Книш.

Відповідно до запропонованих змін, петицію можна подати з будь-якого питання життєдіяльності міста Луцька. Якщо вирішення порушеного в петиції питання не належить до сфери життєдіяльності міста Луцька, відділ звернень громадян департаменту ЦНАП у місті Луцьку протягом 2 робочих днів з моменту реєстрації проекту петиції здійснює перенаправлення за належністю, про що невідкладно інформує ініціатора петиції. Якщо порушене в петиції питання стосується життєдіяльності міста Луцька, але не входить до компетенції органів місцевого самоврядування, відділ звернень громадян департаменту ЦНАП у місті Луцьку протягом 2 робочих днів з моменту публікації петиції інформує ініціатора петиції про перенаправлення за належністю та здійснює його.

Початок процедури подання петиції розпочинається з реєстрації проекту петиції на сайті Луцької міської ради. Зареєструвати проект петиції може повнолітня особа,  заповнивши спеціальну форму на офіційному сайті міської ради.

Збір голосів на підтримку петиції відбувається протягом 14 днів від дня опублікування петиції. Голосувати в підтримку петиції можуть громадяни, що пройшли реєстрацію на офіційному сайті ради.

Петицію вважають підтриманою, якщо на її підтримку проголосувало не менш як 300 осіб та не раніше від 15 дня з моменту опублікування петиції.

Депутат Луцької міськради Павло Данильчук поцікавився, чи можуть виникати якісь махінації з підписами під петицією.

«Петицію може підписати ідентифікований користувач, де вказують номер телефону, електронну адресу. Чесно кажучи, я не можу відстежити це повністю, адже в сім’ї з двох людей можуть бути два телефони, а в них – чотири номери. Наразі розробник працює над тим, щоб одна людина могла підтримати петицію лише один раз», – відповіла Тетяна Книш.

У підсумку 38 обранців громади рішення підтримали.

ІА "Вголос": НОВИНИ