Однак на засідання виконкому Луцької міської ради прийшли квітникарі й попросили переглянути місце розташування ринку, інформує власкор «Вголосу».

«Квітковий ринок на просп. Волі, 41, бути не може, бо фактично цей будинок не забезпечено: там немає води, каналізації, не облаштовано прибудинкову територію. Якщо взяти можливість навіть під’їхати до ринку, то там це неможливо, тому ми запропонували перенести квітковий ринок на вул. Глушець, 41-а. Жіночки, які там торгують, стоять на ґрунтовому покритті, фактично в болоті. Мати в центрі міста такий ринок, який є там, не відповідає сучасним вимогам. Треба зважати, що нині ХХI століття і ми маємо цивілізовано підходити до таких питань», – заявив заступник начальника управління містобудування та архітектури Луцької міськради Ярослав Матвіїв.

Натомість квітникарі попрохали досконало розглянути це питання. Ба більше, вони стверджують, що слова Ярослава Матвіїва не зовсім відповідають дійсності.

«Ми прийшли просити, щоб ви залишили нас у центрі міста. Ми зібрали підписи всіх мешканців прилеглого будинку, і лише один із них був проти. Ті проблеми, які є, – надумані. Ми прибираємо, у нас укладено договори про вивіз сміття, там є каналізація. Усі люди просять, щоб нас залишили, вони звикли до нас, і ми з ними  наче добрі друзі. Окрім того, сім’ї усіх квітникарів лише з цього і живуть», – зазначив представник ініціативної групи Володимир Савчук.

Члени виконкому вирішили доопрацювати та обговорити питання перенесення квіткового ринку з торговцями.

«Хочу, щоб ви зважили на те, що вам усе одно доведеться облагородити свої прилавки. Окрім того, з 30 людей там працюють лише 3 підприємці, які сплачують податки, тому врахуйте, що ви теж будете змушені їх платити», – додав заступник міського голови Тарас Яковлев.

Окрім того, у виконкомі зауважили, що ще в плані будівництва ЦУМу, який стоїть у центрі Луцька, було передбачено квітковий ринок, однак ця земля зараз перебуває у приватній власності, тому вестимуть переговори з власником.

ІА "Вголос": НОВИНИ