Про це повідомляє Львівська обласна філармонія.

Зокрема, на відкритті сезону музиканти молодіжного академічного симфонічного оркестру «INSO-Львів» дивуватимуть львів’ян та гостей міста ретроспективою творів композиторів різних країн та культур – від німецького композитора-романтика Ріхарда Штрауса до сучасної української композиторки Світлани Азарової. Диригуватимуть оркестром відомий диригент з Німеччини Анна Скрильова, ініціатор європейського руху «ClassicforPeace» («Класика заради миру»), та молодий талановитий тубіст з Німеччини Оле Хайланд.

21 вересня оркестр «INSO-Львів» акомпануватиме швейцарській джазовій формації «Authentic Light Orchestra». У програмі лунатиме етнічна та поп-музика, джаз, класика та вірменська народна музика.

20 та 23 вересня у філармонії виступатиме Академічний камерний оркестр «Віртуози Львова». Так, у неділю у проекті «Клапанна труба» у виконанні оркестру і львівського трубача Андрія Наконечного прозвучить барокова музика Антона Кожелуха та Йозефа Гайдна.

23 вересня вперше у Львові буде зіграно всі скрипкові концерти Баха в супроводі бандури, яка виконуватиме партію клавесина.

24 вересня Академічний симфонічний оркестр філармонії під батутою головного диригента Іллі Ступеля подарує слухачам концерт для фортепіано з оркестром у виконанні заслуженої артистки України Оксани Рапіти. Продовжить вечір симфонічна cюїта Миколи Римського-Корсакова «Шехеразада». На завершення вечора прозвучить симфонічна сюїта «Luta e Vida» Рікардо Кальдероні.

25 вересня у виконанні симфонічного оркестру лунатиме балет Сергія Прокоф’єва «Ромео і Джульєтта», концерт для скрипки з оркестром Йоганеса Брамса, симфонія №6 Петра Чайковського.

29 вересня Камерний оркестр «Collegium Musicum» спільно з відомими європейськими співаками, спеціалістами у галузі давньої музики Крістіаном Гільцем та Річардом Решпри подарують львів’янам вишукану програму з творів композиторів епохи бароко.

Наприкінці вересня розпочне роботу ХХІ Міжнародний фестиваль сучасної музики «Контрасти», девізом якого буде «Прем’єри ХХІ століття».

Окрім того, до Дня музики, 1 жовтня, обласна філармонія започаткує нову серію концертів «Камерна філармонія» і відкриє новий відреставрований зал.

ІА "Вголос": НОВИНИ