У вівторок, 1 червня, на Львівщині почали діяти обмеження руху транспортних засобів, вага яких перевищує 24 тонни та 7 тонн навантаження на вісь.

Заборона руху діятиме з 10 години ранку до 22 години вечора, якщо температура повітря перевищуватиме 28 градусів. Про це заявили у пресцентрі Львівської обласної державної адміністрації.

Заступник керівника ЛОДА Юрій Бучко наголосив, що відповідне рішення ухвалили для збереження дорожнього покриття при температурі, яка перевищує 28 градусів. При такій температурі повітря великоваговому автотранспорту заборонено пересуватися по дорогах загального користування.

Який транспортних засобів не стосуються обмеження:

  • вантажівок, які здійснюють перевезення птиці або інших живих тварин;
  • автотранспорту, що здійснює перевезення швидкопсувних або небезпечних вантажів;
  • транспортних засобів, які здійснюють перевезення, що пов’язані із ліквідацією або запобіганням наслідків НС.
Бучко додав, що на автодорогах Львівської області встановлено попереджувальні та заборонні дорожні знаки. Також на території області доступно більше півсотні майданчиків, на яких може зупинятися великоваговий транспорт.

Нагадаємо, 1 червня на Львівщині розпочалася операція «Пішохід». Упродовж червня правоохоронці залучатимуть для роботи в цьому напрямку додаткові екіпажі патрульних. З пішоходами, які порушують ПДР, проводитимуть профілактичні бесіди, а також штрафуватимуть.

Читайте більше новин ІА Вголос за посиланнями:

ІА "Вголос": НОВИНИ