На Львівщині продовжують фіксувати нові напади змій на людей. Про це інформує пресслужба Департаменту з питань цивільного захисту ЛОДА на сторінці в соціальних мережах.

У четвер гадюка вкусила жінку з села Верхнє Висоцьке, що у Самбірському районі. Потерпіла 1987 року народження перебуває в середньому стані важкості в Турківській центральній міській лікарні. Вона розповіла, що змія вкусила на присадибній ділянці.

Інший напад стався в лісі у селі Вовче, що теж у Самбірському районі. Під час збирання грибів львів’янина 1980 року народження вкусила змія в коліно правої ноги. Постраждалий перебуває в Львівській обласній клінічній лікарні в стані середнього ступеня важкості.

Львівська область продовжує лідирувати за кількістю зафіксованих нападів змій. Такі випадки фіксують ледь не щодня.

Як зазначили в Департаменті, гадюки ніколи не нападають першими. Якщо вас вкусить змія, то висмоктувати отруту категорично заборонено, оскільки такі дії збільшують ризик зараження. Висмоктувати отруту дозволяється лише тоді, коли в найближчі кілька годин отримати допомогу лікарів неможливо.

Місце укусу варто обробити антисептиком, а з ураженої ділянки – зняти одяг. Накладати джгут чи припікати рану заборонено. Постраждалий повинен пити дуже багато води.

Під час транспортування уражену ділянку потрібно покласти на підвищення. Якщо в наявності є лід, то його потрібно обмотати тканиною та прикласти до рани.

Читайте також: Гадюки у Львові. Де їх можна зустріти і що робити.

ІА "Вголос": НОВИНИ