На Львівщині правоохоронці викрили посадовця, який зловживав службовим становищем. Сільський голова одного з сіл Червоноградського району роздав землі майже на 3 мільйони гривень.

Про це інформує пресслужба поліції Львівської області.

Поліції спільно з представниками СБУ вдалося встановити, що 68-річний чоловік видавав та підписував неправдиві документи. Серед них – рішення сільської ради про передачу в приватну власність земельних ділянок.

Зловживання службовим становищем відбувалося упродовж жовтня-листопада минулого року. Загалом сільський голова незаконно роздав 11 земельних ділянок на суму 2 млн 738 тисяч гривень.

Державному службовцю повідомили про підозру. Йому інкримінують зловживання владою та службове підроблення. За вчинене сільському голові загрожує до шести років позбавлення волі, а також штраф – від 500 до 1000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Наразі триває слідство. Найближчим часом підозрюваному оберуть запобіжний захід.

Як писав "Вголос", на Львівщині викрили на хабарі посадовця одного із підрозділів держпідприємства "Львіввугілля". Заступник директора "Львіввугілля" вимагав 37 тисяч гривень. За вказану суму він обіцяв укласти договір та не чинити перешкоди у виконанні постачання чорної породи.

ІА "Вголос": НОВИНИ