Про це повідомив голова комісії Олексій Балицький під час зустрічі із журналістами та громадськістю сьогодні, повідомляє кореспондент «Вголосу».

Олексій Балицький зазначив, що, погоджуючи дозволи, члени комісії керуються Постановою Кабміну від 30 травня 2011 р. № 615 «Про затвердження Порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами».

«Щоб не було якихось застережень до членів комісії, ми керуємось лише 615 постановою Кабміну. Якщо власник підприємства зібрав усі документи, які передбачає згадана постанова, ми не маємо підстав не погоджувати дозвіл. Також ми не можемо вимагати якихось додаткових документів чи перевірок, якщо про них не написано у 615-ій постанові», – сказав голова комісії.

Серед підприємств, яким комісія погодила отримання дозволів, ТзОВ «Керамбуд»,  ТзОВ «Барком», КП Львівської обласної ради «Львівторф», TOB «Трубопласт», ТзОВ «Торгово-виставковий центр «Варта», ПАТ «Львівський жиркомбінат», ТзОВ ВКК «Львівський каменеобробний завод «Каменяр», ТзОВ «Солонсько» та інші.

Є в переліку погоджених питань також  пропозиції Державної служби геології та надр України щодо включення ділянок до переліку надр, дозволи на користування якими вставляються на аукціон.

Олексій Балицький зазначив, що ці питання у четвер, 21 травня, винесуть на розгляд президії Львівської обласної ради, а далі – до порядку денного сесії ЛОР.

ІА "Вголос": НОВИНИ