Відповідне звернення до Президента України, Верховної Ради, Кабінету Міністрів, Ради національної безпеки і оборони України сьогодні, 19 червня, під час сесії Львівської облради озвучив депутат від ВО «Свободи» Андрій Чад, передає кореспондент «Вголосу».

«Вважаємо, що поліція невиправдано застосовувала силу проти активістів, які вийшли на акцію на чолі зі священиком і не виявляли жодної агресивності. Беркутівські «коробочки», сльозогінний газ, пропускання через стрій, намагання принизити людську гідність – це методи силовиків злочинного режиму, які, на жаль, діють і досі», – зазначив депутат.

Відтак він наголосив, що депутати наполягають на об'єктивному і неупередженому аналізі подій, пов'язаних із побиттям та затриманням активістів 17 червня 2018 року у столиці України, з метою встановлення винуватців і притягнення їх до відповідальності згідно з чинним законодавством.

«Болить серце: серед цих учасників було багато учасників бойових дій. Попри те, що ці хлопці захищали Україну, їх ганебно били. Тому ганьба владі, що дозволила цей марш», – додав Андрій Чад. «У зв'язку з цим вимагаємо заборонити проведення аналогічних заходів у всіх містах і населених пунктах України», – резюмував він.

Нагадаємо, вранці 17 червня поліція жорстоко розігнала активістів, які вийшли на протест проти гей-параду: було понад 50 затриманих . У мережі також з'явилися відео кривавого розгону протестувальників.

Пізніше у Києві кілька сотень людей вийшли з плакатом «Наварю геям їсти». Врешті, хода ЛГБТ завершилась без жодних проблем для її учасників, протривавши усього 20 хвилинОхороняли гей-парад близько 5000 правоохоронців.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ