[media=136023,136024] 

Про це сьогодні, 3 липня, під час прес-конференції розповів директор департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської ОДА Назарій Романчук, передає кореспондент «Вголосу».  

«Ці кошти спрямували на 170 важливих для цих територій проектів», – уточнив він. Це і ремонт доріг, і закупівля комунальної спецтехніки, і екологічні заходи, і ремонт об'єктів соціальної сфери: народних домів, шкіл, лікарень, ФАПів тощо».  

Окрім того, за його словами, вдалося минулого року залучити  50 мільйонів гривень з державного резервного фонду. За ці кошти впорядкували 4 ключові полігони області, закупили 8 одиниць сучасної спецтехніки (бульдозери, ескаватори), яка працює на цих полігонах, а також закупили 3 сучасні сортувальні лінії.

«Завтра, 4 липня, у м. Самбір відбудеться відкриття першої з цих трьох сортувальних ліній, яку вже змонтували.  Другу сортувальну лінію монтують у Новояворівську і найближчим часом її також встановлять. Третю - у Дрогобицькому районі,  додав чиновник. Ці сортувальні лінії дадуть можливість приблизно на 30% зменшити об'єм того сміття, яке буде утворюватись на полігонах».

Як писав «Вголос», зі Львова за рік, починаючи з 1 липня 2017 року, відколи Львівська ОДА «взяла на себе важку ношу» та курує вивіз сміття з міста, вивезли 226 тисяч  тонн ТПВ. 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ