На стаціонарному лікуванні в інфекційній лікарні перебуває 42 пацієнти. Хворі поступають щодня, кількість їх збільшується.

Про це під час брифінгу щодо епідситуації повідомив лікар-інфекціоніст Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Андрій Орфін.

«Особливістю перебігу хвороби у нових пацієнтів є те, що попри досить швидке звернення в стаціонар (6-7 день захворювання), стан пацієнтів досить важкий, кашель часто супроводиться кровохарканням і схильністю до кровотеч. З 42 пацієнтів, які зараз перебувають на лікуванні, 36 знаходяться під постійною подачею кисню», - зазначає Андрій Орфін.

Також він повідомив, що з п’яти  пацієнтів, у яких раніше  діагностували «Дельта- штам» коронавірусу і які проходили лікування  в інфекційній лікарні, троє виписані, двоє ще перебувають у стаціонарі.

«Особливістю «Дельта-штаму» є висока заразність. І це найнебезпечніше в плані швидкого поширення. Клінічна картина  : кашель,  швидкий розвиток легеневої недостатності. Якщо на початку поширення хвороби легенева недостатність розвивалась на  12-14 день, то зараз пацієнти в кінці першого тижня, на 5-7 -му добу вже потребують подачі кисню. Вік пацієнтів різний. Найбільша частка від 25 до 45 років, на другому місці пацієнти від 60-75 років, і найменше хворих старших  від 75», - повідомив інфекціоніст.

За добу, 5 серпня, на Львівщині зафіксовано 64 випадки захворювання на COVID, з них 36 у Львові. Всього за минулу добу в Україні виявили понад тисячу осіб, інфікованих коронавірусом.

ІА "Вголос": НОВИНИ