Цю коротку історію порятунку підлітка з Бахмута розповіли у Першому медичному об'єднанні Львова.
 
Стеля власної кімнати ледь не поховала 16-річного Романа. У Центрі Незламні прооперували підлітка з Бахмута, який пораненим вибрався з-під заваленого будинку.
 
На годиннику - 02:30 ночі. Після канонади обстрілів в місті нарешті стає тихо. Жителі Бахмута намагаються заснути, аж раптом знову - пронизливий мінометний свист...
 
Будинок, де перебувають Роман з батьками і бабусею починає трясти. Ще за мить на голову Ромі падає стеля.
 
Закривавленому, з травмою голови і правої руки Ромі якимось чином вдається вибратися з-під завалів. Він вибігає з будинку, який уже починає палати. Останньої миті вибратися звідти вдається і його рідним.
 
У лікарню Краматорська Рому туди госпіталізують з мінно-вибуховою травмою правої кисті, відкритим косим переломом двох пальців з довгою лінією зламу та дефектами шкіри.
 
Далі - Національний реабілітаційний центр Незламні Першого медоб’єднання Львова.
 
Гіпсову пов’язку Ромі міняють на зручніший ортез. Аби загоїти дефект поверхні руки лікарі використовують штучні епідермальні лоскути. Стан підлітка суттєво поліпшується. Зрештою, його відпускають з лікарні на амбулаторне лікування.

 
І хоча Роминого будинку більше немає, а за рідне місто точаться запеклі бої, він з родиною мріє якнайшвидше повернутися у Бахмут.
 
Українець хоче жити у своєму незламному місті.
 
«Вголос» повідомляв про смертельну аварію у Львові.
 
На вулиці Варшавській автомобіль збив 65-річну жінку, яка померла у лікарні

ІА "Вголос": НОВИНИ