На подвір’ї лікарні Святого Пантелеймона встановили скульптуру хлопчика, який дивиться на операційний блок, в якому сподівається дочекатися свого батька після надскладної операції з пересадки легенів.

Скульптура – це реальний хлопчик, 12-річний Тимофій Чернишков. Його батькові Олександру Чернишкову наприкінці січня у лікарні пересадили легені. Про це розповіли на сторінці Першого медичного об’єднання у соцмережах.

Тимофій, якого Олександр Чернишков виховує сам, стояв під дверима операційного блоку. Хлопчик чекав: ось-ось двері відчиняться та він почує, що з татом усе добре.

Сюжет про цього хлопчика показали по телебачення. І один чоловік, який побажав залишитися невідомим, захотів зробити скульптуру. Аби назавжди зафіксувати в ній віру дитини у диво.

Виконав скульптуру львівський митець, доцент кафедри монументально-декоративної скульптури Львівської національної академії мистецтв Олександр Гончарук.

Скульптуру встановили поруч з Лікарнею Святого Пантелеймона Першого медоб’єднання Львова. Дитина дивиться на операційний блок і кожен, хто проходить повз – надихається його вірою і надією.

Натхненник скульптурної композиції – Тимофій Чернишков разом із батьком Олександром також приїхав на відкриття монументу. Пацієнта уже виписали з лікарі. Нині вони живуть неподалік Львова.

Тимофій сказав: скульптура – дуже на нього схожа. Батько ж хлопця – заледве стримував емоції.

«У мене просто немає слів. Величезна вдячність всім людям, які це зробили», – сказав Олександр Чернишков.

Відомі деякі деталі трагічної смерті 47-річної жінки і мами двох неповнолітніх дітей у кабіні ліфта у львівській багатоповерхівці

ІА "Вголос": НОВИНИ