У Львівській міській раді відбулась мистецька акція «Ангели для Вікторії». Депутати ради зібрались, аби намалювати ангелів під керівництвом відомого художника-іконописця Лева Скопа. Згодом картини планують продати з аукціону, а виручені кошти передати на лікування однорічної Вікторії Полюги, якій нещодавно діагностували спінально-м’язову атрофію (СМА).

Про це повідомляє інформаційний портал депутатів Львівської міської ради.

«Ми проводимо цю акцію, що допомогти врятувати Вікторію, спонукаємо інших долучатись, - розповідає ініціаторка акції депутатка Наталія Шелестак . - Вірю в те, що встигнемо це зробити, хоча ця цифра звучить неймовірно – 55 млн грн. Адже я точно знаю що ми – українці і в нас немає нічого неможливого».

Депутатка Анна Дідух вважає, що у цій події має бути дуже багато любові.

«Мені дуже сподобалось, що ця техніка дозволяє малювати не за правилами, а як відчуваєш. Мені здається, що основне цій акції, що має бути багато любові, яка окрім коштів для цієї дівчинки, підтримає її і її батьків. Адже любов буває різна – підтримуюча, надихаюча. Сподіваюсь, що все це допоможе зараз стати дівчинці стати здоровою».

Депутат Влодко Лучишин, розмальовуючи яскравими кольорами свого ангелика, каже, що його ангел несе вогник життя. «Відповідно, в контексті нашої акції йдеться про те, щоб всі дітки були здорові і щасливі. Я вірю, що так і буде».

Голова фракції ЄС у Львівській міській раді Петро Адамик теж долучився до акції і малював ангелика.  Він зазначив: «Дякую Левові Скопу за те, що долучив нас до цієї доброї світлої і  позитивної справи».

Депутат Андріан Гутник зізнався, що інколи малює вдома для душі, щось для себе або знайомих.

«Стараємось намалювати гарні картини, щоб на аукціоні вони зацікавили публічних осіб. Мій ангел – веселий і добрий, який може допомогти дівчинці, заради якої проводиться наша акція».  

Депутатка Неля Васюта переконана, що такі акції привертають увагу до проблем орфанних хворих.

«Коли політики долучаються до таких акцій, то є можливість звернути увагу більшої кількості людей, в тому числі депутатів в Києві на порятунок орфанних хворих, забезпечення коштів на їх лікування. Насправді таких хворих є небагато, але зараз дороговартісне лікування лягає повністю на плечі їх родин.  Якщо в інших країнах є можливість лікуватись за кошт державного бюджету, то в нас поки такої можливості немає. У профільному комітеті Верховної Ради є проект закону, яким передбачено виділення коштів орфанним хворим. Я вважаю, це буде ще одним способом, стимулом підтримки хворих, і ще одним нашим голосом для прийняття цього важливого закону. У випадку з Вікторією, час дуже дорого коштує,  і ми мусим її врятувати».

Депутатка Вікторія Христенко згадує позитивні приклади, коли хворих діток рятували цілим світом. «Коли рятували хлопчика з Одеси, вся Україна допомагала в цьому, приєднались можновладці з Києва. І врешті це вдалось зробити. Так і зараз ми маємо об’єднати зусилля, розповісти про проблему якомога більшій кількості людей».

Секретар Львівської міської ради Маркіян Лопачак переконаний: якщо до порятунку Вікторії долучаться всі люди доброї волі – дівчинку врятують.

«55 мільйонів – величезна сума і зібрати її, як виявилось, дуже важко. Наразі є лише трохи більше, ніж третина суми. А часу у дівчинки залишилось геть мало. Тому стараємось допомагати всіма можливими методами – і зі свого боку, і через підтримку громадськості та бізнесу. Вірю, що разом встигнемо. Мусимо встигнути».

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ