Під час навчань трагічно загинув 24-річний військовослужбовець Роман Олекса.

Про смерть учасника АТО повідомила Сокальська міська рада на сторінці в соціальних мережах у четвер, 30 вересня.

Причина смерті Романа Олекси не вказана.

Відомо лише те, що він загинув на військовому полігоні. Чоловік мешканець села Завишень на Червоноградщині. Наразі невідомо, у якій саме військовій частині служив загиблий. 

За даними порталу «Українська Правда», воїн загинув під час військових навчань на полігоні неподалік Києва у вівторок, 28 вересня.

«В ході проведення навчань на полігоні під час відпрацювання польового рейду трагічно загинув наш солдат Роман Олекса. Під час виконання вправи військовослужбовець отримав тяжкі травми. Романа негайно доставили до лікарні, але отримані травми виявилися несумісні з життям. Тіло воїна відвезли до його рідного села Завишень Львівської області. Командування частини поїхало до батьків надавати всебічну допомогу», – прокоментував ситуацію для УП прес-офіцер бригади швидкого реагування Нацгвардії Максим Таран.

За  фактом загибелі бійця  Державне бюро розслідувань відкрило провадження. Відтак, деталі інциденту наразі втаємничині з огляду на слідчі дії.

30 вересня о 16 годині 30 хвилин тіло військового мали привезти в с. Завишень. 1 жовтня в громаді оголошено день жалоби.

Як писав «Вголос», сьогодні в зоні проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі окупанти вбили українського захисника. Ворожі війська Росії продовжують відкривати вогонь по позиціях ЗСУ.

ІА "Вголос": НОВИНИ