На Львівщині продають цукровий завод, що у Ходорові.

Ходорівський цукровий завод на початку минулого століття був найбільший і найсучасніший у східній Європі. Підприємство не припиняло роботу навіть під час Другої світової війни. З 1999-го року воно не працює.

Чинний власник – ходорівське підприємство ТОВ “КІТ-ШИНА” – готове продати цілісний майновий комплекс цукрового заводу за 7,8 млн грн. Саме такою є стартова ціна лота. Про це повідомляють у телеграм-каналі Типовий Львів.

Загалом Ходорівський цукровий завод – це комплекс будівель площею 6022,10 кв.м розташованих в місті Ходорів на окремій земельній ділянці площею 27,7211 га

Відомо, що збудували цукровий завод у Ходорові у 1913 році. Для 5-тисячного населення міста та людей з довколишніх сіл це була можливість отримати роботу.

Якість цукру уже на той час славилася далеко за межами Австрійської держави. З часом завод розширювався і набирав більшої потужності. 

Почалася Перша світова війна, але цукровня не переставала працювати. Селяни були зацікавлені, щоб завод працював постійно, адже вони вирощували буряк і поставляли на підприємство, за це вони отримували гроші або цукор.

Та й цукровня мала багато поля, де вирощувала буряки. Згодом завод почав випускати сім видів цукру-рафінаду.

багато хто з мешканців Львівщини пам'ятає цукор-ресторанку можна було побачити в пасажирських поїздах, літаках, на пароплавах і в місцях громадського харчування.

ІА "Вголос": НОВИНИ