Сьогодні, 6 липня, у Львівському обласному перинатальному центрі, що на вул. Дж. Вашингтона, відкрили гінекологічне відділення. Тож тепер усі перинатальні послуги будуть надаватися  у межах однієї установи.

«У 2018 році у Центрі після реконструкції  запрацювало оновлене пологове відділення, а тепер відбулося  відкриття другої черги – гінелогічного відділення», - розповіла «Вголосу» директорка  КНП ЛОР «Львівський обласний клінічний перинатальний центр» Марія Малачинська.

Гінекологічний корпус включає спеціалізовану жіночу консультацію, гінекологічне відділення з гінекологічним стаціонаром. Також у цьому корпусі діятиме відділення патології вагітності. Він розрахований на 154 ліжок.

У  Центрі надаватимуть послуги за замкнутим циклом – від діагностики та підготовки до вагітності, супроводу вагітності, пологів і до виходжування немовлят, зокрема і передчасно народжених із вагою від 500 грамів.

Як повідомляє Львівська ОДА, загальна кошторисна вартість другого комплексу об’єкту становить понад 175 млн гривень. Реконструкцію проводили коштом державного фонду регіонального розвитку, субвенції державного бюджету та місцевих бюджетів.

Фото: Назар Міліневич

ІА "Вголос": НОВИНИ