У лікарні «Охматдит» запрацювала кризова кімната, дружня до дитини. Тут можуть отримати допомогу діти, які постраждали через злочин чи стали його свідками. Працюватимуть з неповнолітніми лікарі, психологи, поліція і соцслужби.

Про це повідомили на сторінці лікарні у соціальний мережі Facebook. 

«Тут дитина, яка пережила насильство, може намалювати або з допомогою анатомічних ляльок показати, що з нею відбулося. Тим часом психолог за спеціальною методикою ставить питання, які не травмують. Усе фіксує відеокамера. Запис можуть побачити батьки, поліцейські і психологи. Більше до цієї травми повертатись не треба», - повідомляють медики.

Психологи кімнати запрошують батьків на розмову з питань насильства, щоб знати, як розмовляти на цю тему, щоб малеча розуміла як себе захистити, де попросити допомогу.

Кризова кімната, дружня до дітей у львівській лікарні "Охматдит"

Це перша в області «зелена» або дружня кімната до дитини. У майбутньому такі кімнати планують відкрити і в інших територіальних громадах області.

Проєкт реалізований за участі Благодійного фонду «Butterfly», Центру «Жіночі перспективи» і Департаменту соціального захисту населення Львівської ОДА та за фінансової підтримки Фундації «Інститут відкритого суспільства».

Нагадаємо, нещодавно у Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «Охматдит» провели складну операцію 7-річній дівчині, яка проковтнула сторонній предмет. 

ІА "Вголос": НОВИНИ