Про це сьогодні під час прес-конференції заявив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк, передає кореспондент «Вголосу».

Він зазначив, що незабаром на облік до центру зайнятості прийдуть сотні військових, суттєва частина яких  це львів’яни, які підпадають під четверту хвилю демобілізації. Однак, за його словами, нині з працевлаштуванням в області складно. Оскільки заробітна плата, яку військові отримували за місцем служби, суттєво відрізняється від пропозицій центру зайнятості.

«Заробітна плата, яку військові отримували за місцем служби, суттєво відрізняється від того, що ми можемо запропонувати. Бо там вони мали 6-7 тис. грн, а вакансії, якими ми оперуємо, – в межах 2-2,5 тис. грн. Тому більшість учасників АТО, які стоять на обліку в нас, просто отримують державні щомісячні виплати розміром близько 5 тис. грн. І тут є повне розуміння того, що ці кошти дають можливість цим людям трохи залікуватися і налагодити домашнє господарство, бо хлопці рік удома не були», – зазначив чиновник.

Утім, за його словами, настає час, коли треба все-таки повертатися до роботи. І на цьому етапі працівники центру зайнятості пропонують колишнім військовим започаткувати власний бізнес.

«Серед демобілізованих учасників АТО є багато лідерів, чимало таких, хто може започаткувати власну справу. Зокрема, торік з 200 працевлаштованих військових 98 осіб стали бізнесменами, тобто половина», – пояснив Василь Барилюк.

Загалом торік на обліку у Львівському обласному центрі зайнятості перебували 1700 військових, які отримували виплати.

Нагадаємо, четверта демобілізація військовослужбовців, яких було призвано в лютому-березні минулого року, відбудеться за встановленим порядком, відповідно до закону, наприкінці березня – на початку квітня.

Як писав «Вголос», у Львові стартував перший етап проекту для переселенців, учасників АТО та їхніх родин «Новий відлік», що має на меті допомогти громадянам започаткувати власний бізнес.

ІА "Вголос": НОВИНИ