Про це в коментарі «Вголосу» повідомила завідувач відділення заготівлі й переливання крові госпіталю Марія Деревко.

Вона зазначила, що відділення працює у динамічному режимі – вдень і вночі. І в разі потреби донорської крові спеціалісти терміново звертаються до людей з проханням допомогти.

«Наразі ситуація із запасом крові в госпіталі стабільна. Якщо ж у нас є нові поранені, які потребують термінового переливання крові, у відділенні є список людей за групами крові й резус-факторами. Бо, розумієте, кров людська – не водиця. Її не можна тримати у великій кількості. Потрібен необхідний мінімальний запас, якого ми дотримуємося», – запевнила завідувач відділення.

Своєю чергою, керівник Західного регіонального медіа-центру МОУ Олександр Поронюк сказав, що госпіталь дієво співпрацює з обласною станцією переливання крові, з міськими лікарнями та іншими медичними закладами Західної України і в разі потреби підтримати медичний заклад ліками або донорською кров’ю звертається до них.

«Минулого тижня потреба в донорській крові була, бо на лікування в госпіталь прибули близько 130 поранених. Але ажіотажу з нестачею донорської крові не було», – підкреслив Олександр Поронюк. 

Нагадаємо, у соціальних мережах з’явилися заклики жителів Львова прийти у військовий госпіталь і здати кров. 

ІА "Вголос": НОВИНИ